Vilken dag det blev igår. Jag fick så my...

Vilken dag det blev igår. Jag fick så mycket information på starta eget utbildningen så Jag har svårt att smälta allt. En bra sak är att Jag tror att Jag kan dra ned på mammadagar och arbeta även om det är i min enskilda firma. Kvällen ägnade jag åt energitankning. Tyvärr hann Jag inte ringa min mammas kontakt i branschen. Jag ska satsa på att göra det så fort Jag är en bit från mina barn. De låter så högt...


Att göra idag: Berätta för mina läsare att...

Att göra idag: Berätta för mina läsare att min ingångsvikt den här veckan var 78,3


Äntligen! Efter en veckas paus ska jag få ...

Äntligen! Efter en veckas paus ska jag få ägna en hel dag åt Caridad Creative. Och solen skiner dessutom. Kärlek till er


Jag önskar jag kunde skriva att jag jobbar...

100media_imag016 (MMS)

Jag önskar jag kunde skriva att jag jobbar men ser ni den där lilla handen på sidan av bilden... Mmmm...


Arbetstid Inser att den här veckan inte ...

Arbetstid Inser att den här veckan inte bjuder på särskilt mycket projekttid med båda barnen sjuka och en man som inte är hemma. Jag har ju satt ett krav på att snitta fem timmar per vecka minimum så nu förlikar jag mig med att tillgodoräkna mig lite av förra veckans överskott på 7 timmar. Det är väl så det kommer få läggas upp. Vissa veckor mer och andra mindre. Lite frustrerande så här i starten men alla utmaningar är bra utmaningar. Eller hur?


Beviset...

100media_imag015 (MMS)

Beviset...


Bikten: Nyss åt jag en solero ananas. Den...

Bikten: Nyss åt jag en solero ananas. Den är bara 60 kcal och innehåller ananasbitar. Det är okej men jag hade kunnat vara utan den. Och Det, mitt herrskap, är en skön känsla. Att känna att jag inte har behov av the incredible sugar.


Fick den här affirmationspuppan på posten ...

100media_imag013 (MMS)

Fick den här affirmationspuppan på posten igår. Man öppnar den och lägger i en lapp med en affirmation som man sen bär med sig. Tror att jag ska använda den som en påminnelse om att behålla fokus.


Den här veckan skulle jag värma upp mina...

Den här veckan skulle jag värma upp mina joggingskor. Tyvärr blir det inte så eftersom jag är själv med sjuka barn. En utmaning för mig som lätt faller i gamla mönster (läs tristessäta). Den här gången blir det inte så dock. Jag här ju bestämt mig. Så... Igår skrev jag därför upp allt jag åt. Varenda liten grej. Dessutom kom matkassen från Lina som en extra pepp. Nu ska jag bli lätt som en liten plätt!


Så här ser jag ut nu. Kommer lägga upp bil...

100media_imag011 (MMS)

Så här ser jag ut nu. Kommer lägga upp bilder en gång i veckan för att sätta lite resultatspress.


Adjö godis

Nu är det dags att byta väg.
Med det säger jag tack och adjö till den trösten jag har inbillat mig att godiset har haft.

Nu laddar jag för Linas Matkasse http://www.linasmatkasse.se/, joggingskorna och en lättare (i dubbel bemärkelse) tillvaro.
Jag startar på 79,5 kg och siktar på någonstans mellan 65-69.
Poängterar att det viktigaste dock är lätthetskänslan, kläderna jag kan gå i igen och hälsan. Kilorna är bara en måttstock.

Välkommen ut, älskade Caridad som gömt sig här inuti fetman.

Linas Matkasse

På måndag kommer första leveransen av Linas Matkasse till oss. Yes!

Vad gör att jag kan?

Jag har tagit ett beslut.
Beslutet är att jag kan.

Det är ett nytt beslut vilket bidrar till att jag vissa stunder vacklar men i beslutet finns även en väg ut från vacklandet.
När den ifrågasättande tanken kommer så väljer jag en ny tanke.
Det här är mina egna ärliga frågeställningar och svar:


Frågeställning 1) Det finns ju andra som har mycket mer erfarenhet av att ordna skrivarresor än du. Vad gör att du kan?
Svar 1) Att de var nybörjare på att skapa resor en gång inspirerar mig ännu mer. Det betyder att jag också, om några år, kan komma att ha en referenslista lik deras. Så himla coolt! Kan de så kan jag.

Frågeställning 2) Men kan du verkligen leverera?
Svar 2) Jag har mer än tjugo års skrivarerfarenhet i ryggen. Jag blev publicerad i en bok första gången som sextonåring och idag är jag trttioåtta. En text jag skrev publicerades i en stor svensk kvällstidning när jag var fjorton år. Jag har erfarenhet från Poppius Journalistskola, Stockholms Folkhögskolas skrivarkurs och har även gått diverse cirkelledarutbildningar/samtalsledarutbildningar/projektledarkurs... Jag litar på att jag kan leverera.

Frågeställning 3) Klarar du verkligen att ta fram ett kursupplägg?
Svar 3) Vad gäller kursupplägg så kommer kursprogrammet att arbetas fram utifrån mina egna erfarenheter av skrivande samt den kunskap om skrivarövningar jag har fått genom eget deltagande i skrivarkurser.
Mina kursdeltagare kommer att få se ett utvecklat kursprogram före avresedatum.

Frågeställning 4) Varför ska kunderna välja din resa?
Svar 4) Mina potentiella kunder kommer att kunna känna sig trygga för deras och mina egna krav på kursen uppfylls genom att skrivarresan inte bara arbetas fram grundligt av mig. Jag kommer även att låta min projektmentor gå igenom alla delar med mig och ta kontakt med andra skapare av gruppresor för feedback och regelbunden coaching.

Frågeställning 5) Hur tänker du hitta kunder?
Svar 5) Vad gäller marknadsföring kommer jag att ta hjälp av mina egna säljerfarenheter men även genom de kontakter jag har inom reklam och sälj för att nå ut till bästa målgrupp på bästa sätt.

Wow, det här var nyttigt för mig att skriva ned.

:-)

Författarlänk

Här är en länk för er som vill komma igång att skriva:

http://www.skrivboken.nu/

Skvallrar igen om tävlingen. Alltså Tret...

Skvallrar igen om tävlingen. Alltså Trettionde inlägget på bloggen vinner ett fint pris från Bodyshop alternativt Teknikmagasinet anpassat efter könsrollerna ;-) Trettionde länken till bloggen vinner ett ännu finare pris - som ännu inte avslöjas. Kom ihåg att mejla mig information om vart jag kan hitta era länkar. LOL


Dagens Inspirationskällor

100media_imag011 (MMS)

Dagens Inspirationskällor


Arbetstid Lördagsmorgon

100media_imag011 (MMS)

Arbetstid Lördagsmorgon


Rekommenderar den nya tidningen Your Life....

Rekommenderar den nya tidningen Your Life. Kolla in http://.yourlife.nu. De fokuserar på mind, book, work, time, style, spa,travel, spirit. Köpte första numret och den är faktiskt ett bra tillskott på tidningshyllan.


Idag flyttades fokus från CC (Caridad Cre...

Idag flyttades fokus från CC (Caridad Creative) till att acceptera nässelutslag och ngn lindrig inflammation i stämbanden. Det är tur att jag känner tillit till att allt sker av en anledning. Dagens anledning tror jag var att Peter fick mer tid med barnen än planerat. Siktar på att kontakta min mammas kontakt inom intresseresor på måndag i stället. Ska förbereda mig inför det i helgen. Ikväll ska jag tysta bort min tillfälliga whiskyröst.


Vad mycket man kan få om man öppnar sig ...

Vad mycket man kan få om man öppnar sig lite. Jag har nervöst dragit mig för att berätta för min mamma om min hängivenhet till projektet. Hur skulle det kännas om hon var negativt inställd? Skulle jag kunna skaka av mig det och gå vidare? Idag bestämde jag mig för att släppa dottern i mig fri och stå för min dröm. Som ni säkert listade ut redan efter första meningen så berättade jag om Caridad Creative ikväll. Hon hade en massa bra och roliga inputs och det visade sig att hon dessutom har riktigt bra kontakter - som gör intresseresor till Spanien. En inspirerad Caridad säger med detta godnatt


100 Lax

Så otroligt coolt är det här projektet. Tio timmars arbete per vecka som ska generera i 100 000 sek på tre månader.

Läs och låt dig inspireras.

http://100lax.blogspot.com/



Min Kropp - Mitt Tempel

En guldgruva för den hälsointresserade.

Läs och njut av Jennifers blogg.

http://www.minkropp-mitttempel.blogspot.com/



Jag och mitt bananskal...

100media_imag009 (MMS)

För att ni ska förstå varför jag lägger upp den här bilden tipsar jag om att läsa beskrivningen av kategorin Viktmål. Då kanske det blir tydligare.


Yeeees! Första inlägget noterat på blog...

Yeeees! Första inlägget noterat på bloggen och första länken noterad på fb. Båda gjordes av bloggaren Jennifer Mattsson. Vem följer efter? Trettionde inlägget samt Trettionde länken till min blogg från annan internet-sida kommer att belönas med ett fint och pris. Ni som hakar på utmaningen, glöm inte att mejla mig så att jag kan se vart jag kan hitta länken. puuuusss kära läsare


Bloggteman

Nu har jag bytt "tema", dvs bakrund, på min blogg.
Det finns ingen baskgrund som är tillräckligt mycket jag för mig men det här och travel-temat var mest jag hittills. Egentligen skulle jag kunna ha food-bakgrunden eller author-bakgrunden med fast de var antingen fula (ur totalt subjektivt perspektiv givetvis) eller helt opassande mitt bloggtema som ju är träning/vktminskning och kreativt företagande.
Btw - som jag sade till min kära Angelica-vän imorse - träning/viktminsknningsbloggandet tar start i nästa vecka.

LOL

"Caridad Creative" - Vad tycker ni?

"Caridad Creative" - Vad tycker ni?


Jag vet att ni läser der här, eftersom m...

Jag vet att ni läser der här, eftersom många av er berättat för mig att ni gör det. Så jag har kommit på en kul grej som ni kan göra när någonting jag skriver påverkar er på något sätt. Ni kan, håll i hatten för dagens coola teknik, skriva.inlägg och dela bloggen på Facebook. Om ni länkar till den via er profil så kan fler läsa den och inspireras av mitt företagande. På det viset kanske fler vågar satsa på att uppfylla sina drömmar och jag får feedback på mitt jobb. Vidare bidrar det förhoppningsvis till fler företagare vilket bara leder till gott. Så ta ett steg för mig, era andra vänner och därmed dig själv. Kärlek till er ;-)


Det var en macchiato. Den var god men nu ä...

100media_imag011 (MMS)

Det var en macchiato. Den var god men nu är den slut så jag kan lika väl gå hem och vara mamma igen. Till min sjuka fyraåring.


Nu försöker jag sätta ihop någon form av m...

100media_imag011 (MMS)

Nu försöker jag sätta ihop någon form av milstolpeplan för hur mitt arbete ska läggas upp. inser att min kladd kanske är rätt bra. Kanske. Hoppas min man håller med. Han påverkas ju också. Ju.


Vilken förmiddag. Helt själv. Inte ett b...

Vilken förmiddag. Helt själv. Inte ett barnskrik. Inte ett "mammaaa". Däremot Swotanalys... Det är lite läskigt att jag just nu är typ kär i mitt projekt. Ni vet sådär så att det pirrar i magen. Lite scary...


Hörde precis Malin Berglund på Idol. Om ...

Hörde precis Malin Berglund på Idol. Om hon kan ta sig så långt efter en nervkollaps i stämbanden och sjunga så fantastiskt bra så... Vilken inspiration. Jag är berörd ända in i själen!


Den delen av mig som garvar

När jag tänker på vad det egentligen är för boll jag har satt i rullning känns det helt galet.
Är jag seriös? Ska jag, lilla jag, sätta ihop en skrivarkurs i - Spanien? Har jag blivit tokig? Hur ska jag lyckas med det?
En del av mig vill springa och gömma mig. Nästintill bokstavligt. Men, så är det den där andra delen, den där som jag egentligen vill lyssna på, som faktiskt skrattar. Ja, så känns det. Min brinnande låga sitter inuti min kropp och garvar åt att jag äntligen (läs: efter typ 38 års väntan) lever ut min dröm.
Och, trots allt, så är det den delen som jag vill välja att lyssna på.

Ddärför gör jag det här, så får det gå som det går och förhoppningsvis så går det riktigt, riktigt bra!


By the way... tror att jag hittat en prome...

By the way... tror att jag hittat en promenera/springa-kompis. Äääntligen!


Nu är jag bokad på Starta Eget kurs den ...

Nu är jag bokad på Starta Eget kurs den 22a september. Har bestämt mig för att jobba mellan 5 och 10 timmar per vecka och logga allt arbete för att få överblick.


Post-itlapparna som ska hålla mig fokusera...

100media_imag010 (MMS)

Post-itlapparna som ska hålla mig fokuserad... Tack fröken Cox för de. Hade faktiskt ingen aning om att små klisterlappar kunde bli så viktiga...


Post-itlapparna som ska hålla mig fokusera...

100media_imag010 (MMS)

Post-itlapparna som ska hålla mig fokuserad... Tack fröken Cox för de. Hade faktiskt ingen aning om att små klisterlappar kunde bli så viktiga...


Projektmål och syfte satt. Mål (enligt S...

Projektmål och syfte satt. Mål (enligt SMART - Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt och Tidsbestämt) är att före den 1a maj 2011 ha hållit en en-veckas skrivarkurs i Spanien. shiiiit. Hur ska det här gå? Peter, min nyblivna man, har i alla fall lovat att stötta mig till 100 procent. Well, man.måste våga satsa för att vinna.


Jag är ju mammaledig för tillfället med...

Jag är ju mammaledig för tillfället med min yngsta som börjar dagis 2 dagar/vecka från 11e oktober. Därför vill jag ha en plan och den planen vill jag ska bringa in cash till Spanien-kurserna. En idé är att skriva reportage. Tar gärna emot förslag på säljbara ämnen/personer/livsöden. mejla de till mig via Facebook eller skicka meddelande hit.


Nu ska jag sova och manifestera mitt liv i...

Nu ska jag sova och manifestera mitt liv i Spanien. Dröm vackra drömmar ni med.


Förkylningsfallos...

100media_imag010 (MMS)

Förkylningsfallos...


Det blev piripiri-dränkta kycklingvingar d...

Det blev piripiri-dränkta kycklingvingar doppade i vitlöksyoghurt med gurka. Attans! Jag som lovade mig själv att inte receptbomba den här bloggen.


Kollar på TV i stället för att varken jobb...

Kollar på TV i stället för att varken jobba eller träna. Jag skyller det på den här konstiga förkylningen. shit, vad galen den är...


Mitt möte igår


Jag är kreatör och jag är aständ på tanken att ordna skrivarkurser i Spanien (närmare bestämt Vejer De La Frontera alternativt Nerja) men har egentligen ingen aning om hur jag ska gå till väga. Sätta ihop kursen är inte problem. Det är ju min starka sida. Det är allt det andra: Administrationen, ekonomin (jag har inte ens ett startkapital - galet, jag vet), marknadsföringen, starta företaget(!!!!!!) med mera med mera...

Till att bena ut det här använder jag givetvis min Ullis. Med post it lappar, bläckpenna och ett rosa block gjorde vi först en galen oordning som hon troollade till ordning (i form av listor) och genast ser jag att jag har en hel del att göra närmsta dagarna. Spännande!

Nu ska jag fundera ut företagsnamn som funkar både för skrivarkurserna och för mitt egna skrivande.

Förslagen hittills är:

- Caridad (så klart men vill jag att företaget bär mitt egna  namn? Vad är bra med det och vad är mindre bra med dert?)

- Carisma Care

- Creative Care

- CC Minds





Och det här är grundtankarna till min före...

100media_imag006 (MMS)

Och det här är grundtankarna till min företagsidé. Jag hade ett intressant möte igår med Ulrika Cox som är mitt bollplank vad gäller projektet. Mer kommer sen.


Det här är jag

100media_imag006 (MMS)

Det här är jag


Forma Mitt Liv

Jag har en dröm och den ser ut så här:

Snygg.
65 kg.
Skribent och egenföretagare med stabil inkomst.
Leverantör av skrivarkurser i Spanien.

Och...

Det är dags nu.
Jag skapar min förändring och för att sätta lite press på mig själv så släpper jag in världen som publik genom att offentliggöra processen.

Jag trycker därmed på START.

Är ni med?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0